Thursday, 29 March 2012

Voucher Kepci

Assalamualaikum,

Masa aku cek email lepas rehat tadi, tengok2 ada satu email yang bertajuk 'Voucher KFC'..laju ja la tangan aku ni hala cursor n klik kat email tu..bila dah bukak mcm ni la voucher kepci tu..

Jom lekaih makan kepci sebelum 30/6/2012 ni k
Mulanya, aku ni 50-50 ja nak percaya betoi2 laku ka voucher ni?..tapi masa aku dok baca blog Reena Online, tengok2 dia pun wat entry pasai voucher kepci ni gak..aku boleh percaya tu pasai dia pun dah p makan kepci guna voucher ni..

Aku pun pantas ja gtau colleague aku yg lain voucher ni boleh digunapakai kat mana2 branch pun except yang dinyatakan dalam T&C kat bawah voucher tu la..

Terima kasih.

Tuesday, 27 March 2012

Pokok pandan, kari & kesum

Assalamualaikum,

Hari Sabtu lepas birthday hubby aku so dia request nak makan laksa..kami pun p market la beli bahan2 nak wat laksa..antara bahan2nya tu daun kesum..seikat 5 kupang, agak banyak sedangkan aku nak pakai cikit ja..jadi aku pikiaq lebih baik aku tanam selebihnya dari biaq busuk dan buang jika simpan dalam peti ais..lepas balik dari market aku ajak hubby p nursery untuk beli pasu dan tanah sekali..

Bila sampai nursery tu, aku jadi rambang mata tengok banyak pokok hiasan dan herba yang ditanam..semua cantik2 dan nampak subuq sangat..hubby aku siap pesan jangan beli banyak2 nanti kita nak pindah susah nak angkut..g satu beli pasu plastik dulu..dah dok rumah sendiri baru beli pasu cantik2 tu..baik abang..hehe..pas dah pilih tanah, aku pun round la nursery sambil dok mengusha pokok apa yang nak dibeli selain pasu n tanah tu..usha punya usha aku decide pilih untuk beli pokok pandan dan kari ja..nak masak just ambik dalam pasu ja nanti kan..

Pokok pandanku..baru tanam terus besaq dah..hehe
Jenuh buat gulai la nanti ni
X padan dgn pasu la plak..x pa la just for temporary nu..

Terima kasih.

Friday, 23 March 2012

Aksi memandu berbahaya

Assalamualaikum,

Dok bg selesa ckit
Nak masuk gear..hehe
Jaga-jaga
Yeehaaa..let's race
Terima kasih.

Nice to share on beautiful Friday

Assalamualaikum,

When you say..I can't solve this
Allah tells you..I will direct your path

When you say..It's imposibble
Allah tells you..everything is possible

When you say..I feel all alone
Allah tells you..never will I love you..never will I forsake you

When you say..I can't do it
Allah tells you..you can do everything through me..I gives you the strength

When you say..I don't deserve forgiveness
Allah tells you..I have forgiven you

When you say..I am afraid
Allah tells you..Do not fear, for I am with you, I will strengthen you and help you

When you say..I am tired
Allah tells you..Come to me, all you who are wrong and burdened, and I will give you rest

When you say..No one really love me
Allah tells you..I love you

When you say..I don't know want to go on
Allah tells you..I will show you the path

When you say..What path does Allah have for me?
Allah tells you..Adopt the Islamic path

And when you want to know everything else that Allah wants to tell you
Read the Quran

Thank you.

Thursday, 22 March 2012

Makan kenduri:)

Assalamualaikum,

Hari Sabtu lepas tinggal aku n Muhammad ja kat rumah coz hubby keja..aku kemas la rumah sampai bersih time Muhammad tidoq..Muhammad pun pandai tidoq sampai 2jam setengah sebab bagi peluang kat aku buat keja sampai habih..muuahhh sayang anak mak sgt2..

So, hari Ahad tu aku ajak hubby p makan dua kenduri la pulak..satu kenduri anak kawan sekerja Proton kawin n satu lagi kenduri bertunang kawan admin aku gak..memang kenyang sungguh makan nasik ngn lauk-pauk yang serba-serbi sedap..lebih2 lagi dapat makan masak tempoyak ikan patin kat rumah kawan aku yang bertunang tu..


Candid pic..kwn aku yg bertunang tu pakai baju kurung putih suci bersih:)

 Terima kasih.

Wednesday, 21 March 2012

Senamrobik

Assalamualaikum,

Sudah hampir 2 bulan aku mengikuti xtvt senamrobik yang diadakan di stadium PTMSB ni..instructornya seorang doc dari UPSI..jadi aku rasa sangat baguih la join senamrobik ni yang lebih mementingkan aspek kesihatan dalaman gak..

Apa yang aku tau pasai kebaikan senamrobik ni bukan sahaja menyumbang kepada kesihatan malah ianya memberi keseronokan serta kebebasan pergerakan mengikut alunan muzik sehingga mampu dilakukan dalam tempoh yang lama, juga amat baik dijadikan sebagai sebahagian gaya kehidupan seharian..

Aku tak nafikan setelah sekian lama tak excercise, sebaik saja join senamrobik ni, badan aku terasa lebih sihat n ringan..insyaAllah aku akan teruskan xtvt ni sampai bila2..wink wink..

Terima kasih.

Kedai lampu murah

Assalamualaikum,

Sejak loan rumah kami dah approve dan kami pun dah bayar 20% deposit tu, bertambah bersemangat la aku merangka plan nak decorate rumah kami nanti camna..xcited gila weh..part yang paling aku  xcited tu tang nak pasang lampu camna nanti coz aku mmg sangat2 suka tengok lampu yang cantik2 bila p ke kedai lampu hokey..dulu p setakat cuci mata ja..syok tgk lampu2 yang cantik tu..tapi kali ni aku betoi2 serius survey kedai juai lampu yang murah sbb memang nak wat bajet untuk beli lampu dan kipas sekali..

Aku pun google la utk cari kedai lampu murah2 ni..



Hasil pencarian yang aku dah buat ni, aku dapati ramai blogger yang sharing ada sebuah kedai yang juai lampu & kipas dengan harga murah n affordable di Puchong..alamatnya House of Lighting, No.33 & 35, Jalan BPU 6, Bandar Baru Puchong Utama..wah nampaknya memang aku n hubby akan tuju ke kedai ni gak untuk beli lampu2 dan kipas2..tu dia aih lampu2 & kipas2 kau..hehe..

Oleh sebab rumah baru kami tu contractor dah pasang siap plaster siling, so aku plan nak pasang down light ja, nampak class macam dlm hotel lak..

Sample down light..blogger cakap RM5/each pun ada tau..superb

Aku plan nak pasang down light ni kat hall n dining hall ja la..kat dalam bilik n dapuq tu pasang lampu jenis len lak..nanti la dah sampai kedai tu boleh tengok mana yang sesuai n berkenan di hati..

Terima kasih.

All right reserved by www.ceriteracinta3souls.com/Atie