Tuesday, 14 August 2012

Kuih raya dah sampai

Assalamualaikum,

Macam tahun lepas, tahun ni pun aku beli lagi kuih raya..aku tak beli la hat juai kat bazar2 tu tapi aku tempah dengan kawan2 ja..tolong biz kawan2 la katakan..tolong, tolong jugak, kalau tak menepati citarasa aku, aku tak beli ya..

Aku start order kuih2 raya ni dari awai posa lagi, semalam baru dapat semua..aku cuma beli 3 jenis ja, tak payah beli banyak2 coz kat kampung pun dah ada hat homemade punya..kuih raya aku beli ni cuma additional ja..ada la jugak buah tangan daripada aku kan, tak dak la balik lenggang mak limah ja nanti..3 jenis kuih raya yang aku beli tu semua 3 balang setiap jenis coz untuk 3 buah rumah..rumah aku, rumah mak aku & rumah mak mentua aku sama..ish baru perasan suma dalam angka 3 kan..hehe..

Biskut hazel nut..last year dah beli..sedap sangat sampai aku tak dan makan banyak dah holiaw..baguih punya sumbat sampai cacat chocolate rice tu ha
Tat nenas..aku pernah masuk dalam entry ni..http://www.ceriteracinta3souls.com/2012/07/feeling-raya-awal.html
Batang buruk Sabah..aku baru nak try ni..kulit popia yang digulung & digoreng selepas tu digaul dalam serbuk kacang hijau..aku tak suka batang buruk inti kacang tanah tu ya

*U'lls buat ka beli kuih raya macam i ni?

 Terima kasih


2 comments:

Reena Onn said...

Kita pun suka kuih tat nenas tapi tahun ni tak order pulak tat nenas pergi order kuih lain (nama kuih tu pun tak tahu. Adoi!) Hahaha...

Atie said...

hehe..kena buat sendiri la nanti..Reena raya mana dulu?..Kedah @ Johor?

Post a Comment

All right reserved by www.ceriteracinta3souls.com/Atie